Bestaande webshop klant

Vul uw gebruikersnaam en uw wachtwoord hieronder in om in te loggen.

Ingelogd blijven

» Wachtwoord vergeten?

Nieuwe webshop klant

Klik hieronder op de knop 'registreer'. U heeft een account nodig om bestellingen te kunnen plaatsen op deze webwinkel.

Registreer

Direct Contact

info@sdc.nl

0314 - 37 11 11

 

SDC biedt:

  • Kennis en kwaliteit
  • Projectbegeleiding
  • Support Desk 24/7
  • Snelle levering
 

WiFi-Meting door onze WiFi-specialist

Tegenwoordig kan bijna niemand meer zonder WiFi. Iedereen is er in bepaalde mate mee verbonden. Iedere omgeving waar WiFi gewenst is, is uniek. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor, jachthaven, concertzaal, groot magazijn met stellingen of appartementencomplex. Een handscanner, die zich verplaatst in een magazijn met metalen stellingen, vereist een andere discipline van het wifi netwerk dan bijvoorbeeld een laptop op een flexplek in een kantooromgeving. Juist daarom is het van essentieel belang dat een draadloos netwerk goed wordt uitgemeten om probleemloos te functioneren. 
SDC biedt partners de ondersteuning om deze WiFi-meting deskundig uit te voeren op klantlocatie.

Het uitvoeren van een site survey, gaat veel verder dan alleen het bereik van een access point meten. U krijgt hierbij een uitgebreid rapport met niet alleen de meetresultaten, maar ook een advies welke componenten en op welke manier u deze het beste in uw omgeving kunt toepassen. U kunt hierbij denken aan WLAN controllers, routers, switches, access-points, antennes, montage, bekabeling en de configuratie van dit alles.

We onderscheiden drie verschillende wireless-LAN site-survey diensten:

- Predictive WiFi-meting (vaste prijs: € 250,-)
- Passieve WiFi-meting (€ 89,- p/u inclusief reisuren)
- Actieve WiFi-meting (€ 89,- p/u inclusief reisuren)

Predictive WiFi-meting

De predictive WiFi-metingwordt uitgevoerd in de ontwerpfase van een WiFi project en is een softwarematige handeling (RF voorspelling). De predictive meting wordt vaak uitgevoerd in het Pre-sales studium zodat we een beeld krijgen van de benodigde hardware. Dit is de enige manier om een ontwerp te maken voor een pand wat nog gebouwd moet worden maar waar al wel een offerte voor moet worden uitgebracht.

Bij een predictive WiFi-meting is het belangrijk om een goede plattegrond(op schaal) van het pand/omgeving te hebben. Deze plattegrond wordt ingeladen in software waar vervolgens muren, ramen, deuren en obstakels die het RF gedrag beïnvloeden worden ingetekend. Nu kan op basis van de wensen/eisen van de klant een WiFi ontwerp worden gemaakt en een voorspelling worden gedaan welke apparatuur nodig is en hoe het dekkingsplan en het signaalgedrag eruit gaan zien.

De benodigde tijd voor een predictive WiFi-meting zijn afhankelijk van de grootte van de omgeving en de wensen en eisen die de klant stelt aan het WiFi netwerk.

Passieve WiFi-meting

De passieve WiFi-meting is een methode om een op theorie gebaseerd ontwerp te toetsen aan zaken als bereik, dekking, frequentieverstoringen, fysieke en praktische plaatsing van de oplossing. Aan de hand van deze toetsing volgt een aanbeveling aangevuld met belangrijke configuratie parameters van de geboden oplossing. Deze meting betreft een momentopname en eventuele wijzigingen in de omgeving kunnen van invloed zijn op de prestaties van het draadloze netwerk. Middels een rapport geven wij u inzicht in het technische aspect van het draadloze netwerk. Met de informatie en aanbevelingen uit dit rapport kan er vervolgens een definitief ontwerp worden gemaakt.

De meting biedt echter geen garantie dat de wensen ook daadwerkelijk tot uitvoering gebracht kunnen worden, maar dient tot doel om duidelijkheid te verschaffen in hoeverre de wensen gerealiseerd kunnen worden en wat eventuele aandachtspunten of beperkingen zijn.

Actieve WiFi-meting

Heeft u al een draadloos netwerk en ondervindt u hier problemen of eigenaardigheden mee? Laat uw bestaande draadloos netwerk door SDC analyseren en u krijgt advies in de mogelijke verbeteringen. Site surveys en RF-metingen zijn altijd momentopnames. Hierdoor is het aan te raden dit periodiek uit te voeren om de performance van het netwerk op peil te houden.

 

SDC Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en acties. Aanmelden

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte voor uw project of installatie? Geen probleem! Maak gebruik van onze online mogelijkheid in uw winkelwagen en wij zullen een passende offerte voor u maken!