Bestaande webshop klant

Vul uw gebruikersnaam en uw wachtwoord hieronder in om in te loggen.

Ingelogd blijven

» Wachtwoord vergeten?

Nieuwe webshop klant

Klik hieronder op de knop 'registreer'. U heeft een account nodig om bestellingen te kunnen plaatsen op deze webwinkel.

Registreer

Direct Contact

info@sdc.nl

0314 - 37 11 11

 

SDC biedt:

  • Kennis en kwaliteit
  • Projectbegeleiding
  • Support Desk 24/7
  • Snelle levering
 

Nieuws

Nieuws Header

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons portfolio met het laatste nieuws van ons en onze leveranciers. Heeft u meer informatie nodig na het lezen van een artikel, of bent u op zoek naar advies? Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen.


SDC in Channel Connect: 'We worden steeds afhankelijker van onze netwerken'

by Pim Hilferink | jul 22, 2019

Voor Channel Connect werd Aris onlangs geïnterviewd over de toenemende rol van netwerkinfrastructuren. Dit interview is verschenen in het magazine van Juli 2019.

--

‘We worden steeds afhankelijker van onze netwerken’ (tekst: Pim Hilferink)

Switching, routing en wireless LAN zijn zaken die kritischer worden naarmate er door de groei van IoT meer devices aan een netwerk worden gekoppeld. Dat gaat van mobiele telefoons tot producten die niet alleen worden bediend via het netwerk, maar via PoE ook van stroom kunnen worden voorzien. Wij spraken over de uitdagingen voor resellers met Aris Vink, Presales Manager bij SC.

Alle fabrikanten zijn bezig met Software Defined Networking (SDN), waarbij een managementlaag op het netwerk wordt geplaatst die vanuit de cloud bereikbaar is. “Zo kun je zaken niet alleen eenvoudig installeren maar ook op elk gewenst moment monitoren en beheren”, weet Vink. “Dat kan met relatief eenvoudige hardwarecomponenten; de softwarecontroller is bepalend voor de functionaliteit. SDN maakt het leven van de reseller of MSP makkelijker omdat het netwerk van afstand proactief kan worden beheerd. Potentiële storingen worden zo vermeden.”

Drempelverlagend

SDC onderscheidt zich met een portfolio dat kwalitatief niet onderdoet voor de bekende namen in de branche maar dat wel een stuk goedkoper is, vertelt Vink. “Onze partners kunnen met merken als Ubiquiti, TP-Link en MikroTik het verschil maken. Ze kunnen SDN standaard geïntegreerd én gemanaged aanbieden van een hybride clouddienst die voor henzelf gratis is. In een tijd dat hardware steeds goedkoper wordt, zie je een duidelijke verschuiving naar network-as-a-service op abonnementsbasis. Steeds meer resellers stappen over op dit soort alternatieven waarin alle kosten zijn verdisconteerd in het abonnement. Zo kun je een pure prijsdiscussie vermijden.” SDC levert de componenten, de ‘bouwstenen’, plus alle benodigde expertise voor moderne draadloze of bedrade netwerken. Vink: “Netwerkoplossingen zijn tegenwoordig aan de gebruikerskant redelijk ‘plug-and-play’, maar vragen aan de achterkant steeds meer kennis en expertise. De reseller moet zaken als gewenst bereik, snelheid en (piek)capaciteit vertalen in een dekkingsplan. Ubiquiti en TP-Link hebben daarvoor zelfs een aantal uitgewerkte scenario’s.”

Standaardisatie ver weg

Kijkend naar IoT ligt er voor resellers de uitdaging om steeds meer apparaten van verschillende merken én competenties die voorheen bij verschillende partijen lagen, met elkaar te verbinden in één totaaloplossing. “Het duurt nog wel even tot er algemeen aanvaarde standaarden komen; iedere fabrikant wil zijn klanten immers zoveel mogelijk binden. Als SDC ontzorgen we onze partners daarom zoveel mogelijk. Met kennisoverdracht en professionele support onderscheiden we ons in het kanaal. Ook bieden we kennismakingspakketten aan waarmee resellers ‘hands-on’ ervaring kunnen opdoen met nieuwe oplossingen en ontwikkelingen.”

Een voorbeeld: draadloze straalverbindingen van MikroTik via de 60GHz-band die snel internet in buitengebieden zonder glasvezel mogelijk maken. “Dit soort verbindingen zijn nog redelijk onbekend, maar de partners die ermee aan de slag gingen, zijn razend enthousiast.” Op vrijdag 6 september organiseert SDC hierover een webinar voor partners.

 

SDC Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en acties. Aanmelden

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte voor uw project of installatie? Geen probleem! Maak gebruik van onze online mogelijkheid in uw winkelwagen en wij zullen een passende offerte voor u maken!